De Groenste Zaak vergroot biodiversiteit met prairiebeplanting

Prairiebeplanting voor Orion Beton Enschede

De Groenste Zaak heeft 270 m2 prairiebeplanting aangebracht voor Orion Beton in Enschede, een zeer tevreden klant. Prairiebeplanting is onderhoudsvriendelijk en heeft een enorme belevingswaarde door haar natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur door de jaargetijden heen.

De bloemrijke planten komen in een wisselende samenstelling over het gehele plantvak terug. De evenwichtige combinatie van langbloeiende vaste planten en siergrassen zorgt voor een kleurrijke border, wat past binnen de hedendaagse duurzaamheidswensen van opdrachtgevers en de vereisten van de natuur om de biodiversiteit te vergroten. Eenmaal dichtgegroeid hoeft de prairiebeplanting enkel nog in de winter afgemaaid te worden.

Orion beton 2

Prairie Garden® is een stabiel systeem dat weinig tot geen onkruid toelaat, omdat de planten diepgeworteld zijn. De bovenste acht centimeter wordt afgedekt met een laag Prairieva, een speciaal samengesteld mengsel van twee verschillende soorten vulkanisch materiaal.

Prairieva houdt kiemend onkruid grotendeels tegen en zorgt voor een goede waterhuishouding. Het heeft waterbergend vermogen waardoor de prairiebeplanting goed bestand is tegen extreme hoosbuien en overvloedig water, maar ook tegen uitdroging van de grond.