Bestrijding van invasieve soorten

Het aantal invasieve soorten (planten die hier van oorsprong niet voorkomen en inheemse soorten verstikken waardoor ze de lokale biodiversiteit bedreigen) neemt steeds meer toe in Nederland.

Bij De GroensteZaak hebben we verschillende methoden tot onze beschikking voor de bestrijding van invasieve soorten, zoals de Japanse Duizendknoop. We stellen voor u altijd een onderbouwd advies op. Afhankelijk van de situatie kunnen we aanraden om te ontgraven, te zeven, te injecteren met bestrijdingsmiddel, te stomen of gebruik te maken van elektrische bestrijding met onze Thorozone®-machine.

Rootwave

Onze Thorozone®-machine is speciaal ontwikkeld om ongewenste soorten van binnenuit te bestrijden door verhitting met elektriciteit. De Thorozone® genereert warmte wat alleen in de cellen van de plant komt, er gaat geen energie verloren aan de omgeving. Hierdoor is de Thorozone® zeer effectief in het bestrijden van invasieve soorten zoals Japanse Duizendknoop, Balsemien en Reuzenberenklauw. Het gebruik van de Thorozone® zorgt ervoor dat de bodemstructuur intact blijft, waardoor de bestaande (inheemse) vegetatie niet wordt verstoord en sneller kan groeien. Bovendien maakt de Thorozone® geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, waardoor het de meest duurzame oplossing is voor het bestrijden van invasieve soorten.

Het bestrijden van exoten is maatwerk en bij De GroensteZaak beschikken we over de benodigde kennis en expertise om invasieve soorten effectief te bestrijden.