Essentieel voor behoud van bomen

Boomverzorging en advies

Voor professionele boomverzorging bent u bij De GroensteZaak aan het juiste adres. Wij bieden een breed scala aan boomverzorgende werkzaamheden, waaronder kroonverzorging, snoeien, vellen, kappen, versnipperen, afvoeren en het frezen of verwijderen van stobben. Boomverzorging is essentieel om bomen gezond te laten groeien, vruchtgroei te stimuleren, boomziektes te bestrijden en de omgeving veilig te houden.

Onze ervaren boomverzorgers zorgen ervoor dat de bomen de benodigde verzorging krijgen. Soms is het echter noodzakelijk om een boom te kappen, bijvoorbeeld wanneer deze ziek is of te groot is geworden voor de omgeving. Door de bomen goed te verzorgen, verklein je niet alleen de kans op ziektes en plagen, maar creëer je ook mooie, groene bomen die de uitstraling van je tuin, plantsoen of park bepalen.

Snoeien is een belangrijk onderdeel van boomverzorging. Hoewel snoeien van nature niet noodzakelijk is voor bomen, zorgt het verwijderen van uitstekende takken voor een vollere boomkroon en voorkomt het laaghangende takken die een risico kunnen vormen. Wij snoeien risicotakken en dode takken, waardoor schimmels en plagen geen kans krijgen om zich in het dode hout te nestelen. Daarnaast adviseren wij ook het verstandig snoeien van fruitbomen, wat resulteert in een vollere uitstraling en een hogere vruchtopbrengst.

Bij boomonderhoud controleren wij de bomen zorgvuldig op ziektes en plagen. Eventuele risicotakken of afgebroken takken worden verwijderd en de boom wordt indien nodig bemest. Door regelmatig een ervaren boomverzorger naar de bomen te laten kijken, kun je nog langer van de bomen genieten!