Aanleg en reconstructie

De mensen van De GroensteZaak voelen zich thuis in de aanleg en het verzorgen van uiteenlopende groenvoorzieningen, zowel in de openbare ruimte als op bedrijventerreinen. Wij bieden met trots een uitgebreid dienstenpakket aan om de woon-, leef- en werkomgeving duurzaam te vergroenen.

Vanuit eigen beheer voeren wij grondverzetwerkzaamheden uit, richten terreinen in en we staan klaar om het onderhoud te verzorgen. Met een team van deskundige en gespecialiseerde medewerkers, die hun werk met trots uitvoeren, zorgen wij voor een professionele uitvoering van elk project.

Omvormen grijs naar groen

Omvorming van grijs naar groen

Vergroening en verduurzaming van de openbare ruimte hebben voor ons hoge prioriteit. De biodiversiteit staat zwaar onder druk en hittestress is een snel groeiend probleem in stedelijk gebied. Wij zijn dan ook bijzonder gepassioneerd over het omvormen van grijs naar groen. Bij De GroensteZaak begrijpen we de waarde van een groene leefomgeving en de positieve impact die ze hebben op ons mentale en fysieke welzijn. Daarom streven we ernaar om stedelijke gebieden te transformeren tot groene oases, waar natuurlijke elementen samengaan met de bebouwde omgeving. Wij adviseren u graag over het realiseren van projecten die de vergroening bevorderen. Hierbij werken we samen met diverse partners die vanuit dezelfde passie opereren, zoals Stichting Steenbreek, Guerilla Gardeners en IVN Natuur- en Milieueducatie.

Aanleg speelvoorzieningen

Ontdek het plezier van buiten spelen met de professionele aanleg van speelvoorzieningen door De GroensteZaak. Wij begrijpen hoe belangrijk het voor kinderen is om in hun vertrouwde omgeving op een veilige manier avontuurlijk te kunnen spelen. Daarom verzorgen wij de aanleg van speeltuinen die voldoen aan alle vereiste wet- en regelgeving, maar denken we ook mee over optimalisaties binnen de kaders van het project.

Onze deskundige medewerkers zijn in staat om speelplaatsen aan te leggen, te inspecteren en te onderhouden. De aanleg van een speeltuin omvat diverse elementen, waaronder grondwerk, bestrating, de aanleg van valondergronden, het leveren van speelzand, beplanting, hekwerken, speeltoestellen en meubilair. Daar bovenop komen nog aanvullende veiligheidseisen omdat we hier met een functioneel ontwerp voor kinderen te maken hebben. Bij de aanleg van een speelplaats houden wij rekening met de mogelijkheden die de omgeving biedt en we denken mee met onze opdrachtgevers over praktische oplossingen. Zo wordt elke speeltuin uniek en perfect passend bij de omgeving.

Aanleg speelvoorziening
Stadstuin Hof van Boedapest

Dak- en gevelgroen

Bij De GroensteZaak kunt u ook terecht voor groene daken en gevels: van vegetatiedaken en daktuinen tot gevelgroen.

Een voorbeeld van een groen dak is een sedumdak, waarbij het dak bedekt is met sedum, een type vetplant. Sedum is zeer goed bestand tegen zowel droge als vochtige omstandigheden, en kan ook goed tegen de felle zon. Wat sedum onderscheidt van andere dakbedekkingen, is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien draagt een sedumdak bij aan een grotere biodiversiteit en vooral minder hittestress in de bebouwde omgeving.